SYSPEIRWSH

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους ΔΗΜΟΥΣ ΔΩΔΩΝΗΣ – ΖΗΡΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΣΟΥΛΙΟΥ

 

Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους Δωδώνης – Ζηρού –Πρέβεζας - Σουλίου, σχετικά με τις διαβουλεύσεις που αυτόν τον καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την εγκατάσταση 46 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή της Λάκκας Σουλίου,   δηλώνουμε τα εξής:

Η προτεινόμενη επένδυση, περιλαμβάνει την ανάπτυξη δυο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 117.6 και 140 MW και τη διασύνδεσή τους με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Πρόκειται για μια τεράστια μονάδα παραγωγής ρεύματος καθώς, σύμφωνα με την «Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα για το 2020» που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), τα συγκεκριμένα αιολικά πάρκα, συνολικά, θα αποδίδουν ενέργεια ίση με το 51,89% των ανεμογεννητριών που τοποθετήθηκαν το 2020 πανελλαδικά, και 16,5% της συνολικής παραγόμενης αιολικής ενέργειας στη χώρα μας.

SYSPEIRWSHΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

«Θα καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει από το περιβάλλον της Ηπείρου για να επιβάλλουμε τις πράσινες business των ΑΠΕ, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου με την απόφαση της  Επιτροπής Περιβάλλοντος να γνωμοδοτήσει θετικά, για ακόμα μία μονάδα επεξεργασίας βιορευστών στα όρια του Δήμου Πωγωνίου.

SYSPEIRWSHΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-9-2020

Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα η προσπάθεια του Δήμαρχου Ιωαννιτών χθες να επιδείξει τα δημοκρατικά του αισθήματα... παρά το γεγονός ότι δεν ανέχεται ούτε να ακούει διαφορετική άποψη από την κυρίαρχη αστική ιδεολογία, αυτή που και ο ίδιος στηρίζει από τη θέση του.
Μέχρι ότι δεν συντάσσεται με την κυβερνητική παράταξη έφτασε να ομολογήσει δημοσίως, ως μη όφειλε, αφού πρώτα είχε επαναλάβει όλη την κυβερνητική γραμμή προπαγάνδας, την ίδια που πριν λίγες ώρες είχε αναλύσει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Με δηλώσεις καρμπόν Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις και υπέρ του κυβερνητικού έργου στην Υγεία προσπαθούν να στείλουν στην ατομική ευθύνη τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρας.
Να ενημερώσουμε λοιπόν το Δήμαρχο ότι “ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι!” Όχι απλά κυβερνητικός είναι, αλλά μέχρι και εξωτερική πολιτική για την κυβέρνηση έχει φτάσει να κάνει μέσα από το Δημαρχείο προετοιμάζοντας μήνες ολόκληρους την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη.

ΥΓ1. Δεν είναι “μικροπολιτική” ότι η διασπορά του ιού γίνεται στις αίθουσες των 25 μαθητών. Η κοινή λογική είναι.
ΥΓ2. Δεν είναι “λογική αμφιθεάτρου” ότι μια καθαρίστρια, χωρίς μέσα ατομικήςπροστασίας, που καθαρίζει 3 σχολεία είναι υγειονομική βόμβα για εκατοντάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές . Η πραγματικότητα είναι.
ΥΓ3. Δεν είναι “ενημέρωση” ότι 8 κλίνες ΜΕΘ στο ΠΓΝΙ, που μπορούν να γίνουν 16, είναι επαρκείς για μια πόλη 100.000 κατοίκων. Καραμέλα και προπαγάνδα κυβερνητικού εκπροσώπου είναι.

Γιάννενα, 1 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ      SYSPEIRWSH

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 

                       7  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2020

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ –ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μ. ΕΛΙΣΑΦ:ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ LOCKDOWN

Στις προχθεσινές κοινές δηλώσεις τους  για την εξέλιξη της πανδημίας, περιφερειάρχης και δήμαρχος Ιωαννίνων, έδωσαν πλήρη κάλυψη στους εργοδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων υπήρξαν εστίες υπερμετάδοσης  του κορωνοϊού, στους κρατικούς μηχανισμούς για τον ελλιπή έλεγχο της διασποράς και στην κυβέρνηση και την  6η ΥΠΕ για την πλήρη ανετοιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

SYSPEIRWSHΔήμου Ιωαννιτών

Από την ιστοσελίδα του «Ελληνογερμανικού Ταμείου Για το Μέλλον διαβάζουμε»:  «Οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι στενές και φιλικές. Οικοδομήθηκαν στη βάση της ιστορικής σύνδεσης των δυο κρατών κατά τον 19ο αιώνα και αναπτύχθηκαν μέσα από τη στενή συνεργασία στον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τη σκοπιά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το ζήτημα των αποζημιώσεων από την εποχή της κατοχής της Ελλάδας έχει διευθετηθεί με τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αν και είναι σημαντικό να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό κατά τη διαμόρφωση των διμερών μας σχέσεων.» και στη συνέχεια: «Η Γερμανία θέλει να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάλυση της κοινής μας ιστορίας. Με πόρους του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον» (…) «θα ενισχυθούν και θα προωθηθούν η επιστημονική και καλλιτεχνική ενασχόληση με τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας».