ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ : ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ : ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ 7 ΤΗΛ: 26510-32513 FAX: 26510-26316
ΑΡΙΘ. ΕΓΚ. ΚΑΤΑΣΤ. 350/38                            17 Μάη 2017

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία-ληστεία, το 4ο μνημόνιο!

Με μεγάλη συμμετοχή από εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, φοιτητές, επιτροπές αγώνα αλλά και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης και αγρότες, έγινε σήμερα το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.
Πριν την κεντρική ομιλία, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού Βαγγέλης Τηλικίδης καθώς ο Φοιτητικός Σύλλογος του Χημικού, μαζί με τους Συλλόγους του Φυσικού, του Ιστορικού - Αρχαιολογικού και των Νηπιαγωγών είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Χαιρετισμό έκανε και ο Χαράλαμπος Καπρινιώτης, πρόεδρος του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας που συμμετείχε στη συγκέντρωση.
Με ξεχωριστή προσυγκέντρωση και πολυπληθέστατο μπλοκ συμμετείχαν οι έμποροι της πόλης που σήμερα έκλεισαν τα μαγαζιά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου. Στην προσυγκέντρωση επικεφαλής ήταν ο Εμπορικός Συλλόγος και συμμετείχαν τα σωματεία μηχανοτεχνιτών και φανοποιών, συνταξιούχων ΟΑΕΕ και η ΠΑΣΕΒΕ. Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου, κάλεσμα ξεσηκωμού έκανε η πρόεδρος Αθηνά Σπύρου.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Ηλίας μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο οποίος ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη νέα συμφωνία ληστεία, το 4ο μνημόνιο. Τα μέτρα είναι ταξικά. Στοχεύουν στην ανάπτυξη των κερδών των λίγων, η οποία χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας».
Η σημερινή μεγάλη πανεργατική απεργία, δίνει τη σκυτάλη στην κινητοποίηση της Πέμπτης, μέρας ψήφισης των μέτρων. Για την Πέμπτη 18 Μάη, το Εργατικό Κέντρο προκήρυξε συλλαλητήριο στις 7:00 στον Πλάτανο (Αβέρωφ).

Πορεία 1  Πορεία 2   Πορεία 3
 Προσυγκεντρωση εμπόρων  Σπύρου Εμπορικός Σύλλογος  Τηλικίδης