ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΑΡΤΑΣ 22-01-2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΛΟΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Κρύβουν την συμφωνία τους στο χαράτσωμα του λαού και την πολιτική εμπορευματοποίησης των σκουπιδιών με «κορώνες» που αφορούν τον τρόπο και χρόνο πληρωμής των χαρατσιών.

Όπως είχε προειδοποιήσει εδώ και 1 χρόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, έφτασε η ώρα οι δήμοι της Ηπείρου, να υλοποιήσουν την απόφαση που υπέγραψαν όλες οι δημοτικές αρχές, δια των 4 νομαρχιακών ΦΟΣΔΑ, σε σχέση με τα ανταποδοτικά τέλη λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.»

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΗ 2020
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ,
 
ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
 
Να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματά μας
 
Είναι γνωστό ότι από τα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊύ στα Γιάννενα, το ένα αφορά εργαζόμενη γιατρό στο ΠΓΝΙ, η οποία είχε αυξημένη δραστηριότητα ανάμεσα σε κλινικές, χειρουργεία και ιατρεία.
Έχουνε περάσει 3 σχεδόν μέρες μετά την ανεπίσημη επιβεβαίωση και δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, από την διοίκηση, την 6 η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ. Η καχυποψία και η ανησυχία συναδέλφων δικαίως είναι μεγάλη. Η αναστολή της εφημερίας του ΠΓΝΙ την Κυριακή για να απολυμανθούν οι αίθουσες του χειρουργείου, ο χώρος των ΤΕΠ, οι χειρουργικές κλινικές έχουν μεγεθύνει την αγωνία.

Την Τετάρτη 18/12/2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση των νέων Σχολικών επιτροπών του Δήμου Πωγωνίου. Ήταν κοινή συνάντηση της επιτροπής για την Πρωτοβάθμια και της επιτροπής για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση που έγινε μόνο δύο ημέρες πριν. Πέρα από την γνωριμία των μελών, μας ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής, ότι ήρθε η επιχορήγηση από το Υπουργείο, έγινε η κατανομή των χρημάτων και έπρεπε εμείς να την επικυρώσουμε για να γίνει η εκταμίευση πριν το τέλος του έτους.

Δεν μας δόθηκε καμία έγγραφη αιτιολόγηση της κατανομής, αλλά ούτε και προφορικά μας εξηγήθηκε με πιο σκεπτικό ακριβώς μοιράστηκαν τα ποσά. Δεν μας δόθηκε επίσης καμία καταγραφή των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Επειδή η απόφαση είχε τη μορφή του τελεσίδικου, λόγω των ημερομηνιών, δώσαμε όλοι την έγκρισή μας.

Από τη μεριά μας θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά. Σε περίπτωση που η Δημοτική αρχή μας φέρει, πάλι, προ τετελεσμένου, δεν θα συμφωνήσουμε.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Σχολικές επιτροπές.